4.3 C
Skopje
недела, декември 8, 2019

Дневни Архиви: август 12, 2019

Google планира рециклирани материјали за производство на хардвер

На 5 август, Google објави дека планира да користи само рециклирани материјали за производство на сите свои хардверски производи до 2022 година, вклучувајќи телефони...

Германија најави забрана на пластичните кеси

Германија планира закон со кој ќе се забрани употребата на пластични кеси, бидејќи договорите со малопродажните синџири за намалување на употребата не дадоа добри...

Apple пет пати ги зголеми наградите за хакерите кои ќе најдат слаби точки кај...

Компанијата Apple многукратно го зголеми износот кој ќе го добијат хакерите кои ќе пронајдат слаби точки на нивните уреди на дури 1 милион долари,...

НАЈПОПУЛАРНИ