7.8 C
Skopje
понеделник, февруари 17, 2020

Дневни Архиви: октомври 5, 2019

Instagram претстави нова контроверзна апликација

Како што и беше најавувано, Instagram претстави нова апликација наменета за комуникација и споделување содржини само со мал број блиски пријатели на таа мрежа....

„Еко свест“: исполнети се само 30% од мерките за справување со аерозагадувањето!

Само 30 отсто од владините мерки за справување со аерозагадувањето се исполнети, покажа извештајот на здружението Еко-свест. Во него како главни загадувачи на воздухот со...

Finance think: продуктивноста на јавната администрација континуирано опаѓа

Институт за економски истражувања и политики Фајнанс тинк (Finance think) објави инфографик од истрaжувањето поврзано со јавната администрација во кој се изнесуваат податоци за...

Големи придобивки од можноста за електронско пријавување на сезонските работници

  Традиционално, како една од клучните стопански гранки во регионот, земјоделството во голема мера се потпира на ангажманот на сезонски работници. Меѓутоа, работодавачите се соочуваат...

Пет клучни иновации од Samsung во последните 50 години

Samsung има долга историја во областа на иновативните технологии, како и во создавање и развој на врвни производи и нивните карактеристики. Врз основа на...

ФИТР иницира полесен пристап на фирмите до финансии

ФИТР достави до Владата иницијатива за поедноставување на пристапот на компаниите до финансиска поддршка, преку измени на Правилникот за инструментот за поддршка – кофинансирани...

Објавен нов повик од ИПАРД 2, 16,6 милиони евра за инвестиции во  фарми микро...

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објави Јавниот повик за Мерката 7 „ Диверзификација на фарми и развој на мали...

НАЈПОПУЛАРНИ