12 C
Skopje
понеделник, јуни 1, 2020
Почетна Тагови антигени

Таг: антигени

Научници создадоа вештачка крв која може да ја прими секој пациент...

Научници развија вештачка крв во лабораториски услови која трвдат дека може да ја прими секој пациент без оглед на тоа која крвна група се....

Научници претворија крвна група А во универзална

Истражувачи од Универзитетот Британска Колумбија во Канада открија начин да претворат крв од групата А во универзално прифатлива форма или нулта. Со тоа количината...

Научници веруваат дека пронашле начин за претворање на крвната група А...

Научници од Универзитетот Британска Колумбија веруваат дека шронашле начин за претворање на крвната група А во универзалната група нулта, што е потребно само кај...

НАЈПОПУЛАРНИ