8.8 C
Skopje
сабота, декември 3, 2022
Почетна Тагови Машински факултет

Таг: Машински факултет

Студенти на Машинскиот факултет во Скопје изработија иновативен скејтборд за деца...

Разговараше - Сања Наумовска Скејтборд за деца со посебни потреби, со кој ќе можат да се забавуваат, но...

Витаминка ќе стипендира студенти на Машински и на Факултетот за електротехника...

Витаминка ќе додели 4 целосни стипендии за додипломски студии за академската 2019/2020 година. Стипендиите ќе се доделат по две на Машинскиот факултет во Скопје,...

Во Србија беше пуштена во работа првата 3Д лабораторија

На Машиннскиот факултет во Ниш беше пуштена во работа првата 3Д лабораторија во Србија. Оваа лaбораторија е резултат на заедничка соработка со компанијата CADCAM...

Користењето на алтернативни горива ќе го намали загадувањето

Употребата на алтернативните горива во индустријата ќе донесе видливи придобивки за животната средина, за општеството и за економијата на земјата и затоа нивната употреба...

Студенти од Машински факултет дизајнираа прототип-печки за пелети кои ќе се...

Денес на Машинскиот факултет во Скопје се одржа завршниот настан на натпреварот за студенти-инженери Team2Win. Натпреварот беше организиран од Машинскиот факултет во Скопје и...

„Младите и иновациите“ – настан во рамки на „Ноќ на идеите“...

Денес на Машинскиот факултет во Скопје во 18 часот ќе се одржи предавање и дебата на тема „Младите и иновациите“ што се организира во рамките...

CEED Hub на нова локација – ќе ги поддржува студентите да...

Над педесет потенцијални претприемачи биле корисници на CEED Hub во Македонија, а 11 добиле инвестиција во вредност од 66 илјади долари и успеале да...

TeamWin студентски натпревар се одржа на Машинскиот факултет во Скопје

На 27.10.2017 година со почеток во 12 часот се одржа првиот студентски натпревар на Машинскиот факултет – Скопје, кој е во соработка со компанијата...

НАЈПОПУЛАРНИ