Македонскиот Центар за Биоинформатика лекува тешки болести без примена на класични лекови

Татјана Илиевска и Кристијан Давидовски од Centarot za bioinformatika во Скопје во разговор за Иновативност ни раскажаа како функционира регенеративнатa медицина која се практикува во овој Центар и какво е искуството од нивното 3-годишно функционирање во Македонија Разговараше- Верица Јорданова Биоинформатика е наука која се занимава со проучување на софтверските системи на биолошките организми. Тоа … Продолжи со читање Македонскиот Центар за Биоинформатика лекува тешки болести без примена на класични лекови