24.8 C
Skopje
сабота, јуни 12, 2021

Ова дрво можете да го поставите во двор и да ви создава струја и од најслабиот ветар

Kabtel desktop

Ова дрво може да генерира струја и при најслабиот ветар. Почнува да работи и да создава струја при ветар со брзина од само 9 км/ч и произведува струја речиси 300 дена во годината.

Дрвото може да се постави што е можно поблиску до згради за да нема никаква загуба на енергија. Можете да го поставите и во двор, па дури и на покрив и да не се грижите повеќе за сметката за струја.

Дрвото Wind Tree го прави компанијата New World Wind. Има 534 пластични „аеролистови“ и не создава никаква бучава додека работи. Секој од „листовите“ може да работи и на турбулентни и на ламинарни ветрови.

Капацитетот на дрвото е 5.400 вати. Со производството на 2.400 киловат-часови струја со ова дрво ќе се поштеди атмосферата на Земјата од нови 3,2 тони јаглерод диоксид.

Ова е идеално решение за генерирање зелена енергија во центрите на градовите.

Wind turbine for your own backyard

This ‘wind tree’ can generate electricity in the lightest of winds.

Posted by Startup Selfie on Петок, 21 јуни 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •