22.8 C
Skopje
сабота, септември 25, 2021

Start-up

Kabtel desktop

ИТ компанијата ,,Скеил Фокус” ја прошири својата канцеларија и во Битола

,,Скеил Фокус”: За пет  години  минимум 300 нови вработувања По Скопје, мултинационалната  ИТ компанија Скеил Фокус отвори уште една канцелариска...

Соработка за развој на стартап заедницата: партнерство на Македонски Телеком и Стартап Македонија

Македонски Телеком и Стартап Македонија официјално го најавија своето партнерствo, коешто има за цел да ја зајакне и продлабочи соработката помеѓу стартап...

Македонски стартапи се претставија во Солун

Денес во Солун заврши дводневниот финален настан во склоп на пограничниот бизнис акцелератор имплементиран од консултантската компанија PrimePoint Partners, а финансиран од EU IPA...

Потребна е заедница на способни и мотивирани луѓе коja ќе понуди ресурси за развој на стартапите!

Интервју со г. Камен Банковски, ментор на Акцелераторската Програма на Акцелераторот УКИМ. Банковски е член на Vitosha Venture Partners (https://vitosha.vc), фонд за...

Корпоративно партнерство: М6 Едукативен центар и Стартап Македонија

M6 Едукативниот центар ја започнува својата соработка со Стартап Македонија, во рамки на програмата Corporate Innovation Collaborators која има за цел зголемување...

Стартап Македонија започнува програма за зголемување на соработката меѓу стартапите и корпоративниот сектор

Стартап Македонија ја започнува програмата Corporate Innovation Collaborators за зголемување на соработката меѓу стартапите и корпоративниот сектор. Во пресрет на 5 годишнината...

Endava Tech Insights ’21, бесплатни онлајн предавања за сите млади професионалци

Како една од водечките компании во IT сферата, Ендава веќе 20+ години и дава нова дефиниција на врската меѓу луѓето и технологијата. Посветеноста е...

ФИТР: Достапни се 8 милиони евра финансиска поддршка за иновативни проекти на македонските компании

Директорот на ФИТР, Коста Петров и Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи го презентираа јавниот повик за кофинансирани грантови за комерцијализација...

Стартап Македонија слави пет години од своето постоење и активно развивање на македонската стартап сцена

Стартап Македонија одбележува пет годишен јубилеј од активно потикнување на растот и развојот на македонскиот стартап екосистем. Основана на 8ми Aвгуст 2016г, Стартап Македонија е...

Иновативните решенија на стартапите стануваат профитабилни бизниси со поддршка од Акцелераторот УКИМ

Бизнис акцелераторот УКИМ (Акцелератор УКИМ) го објави повикот за Акцелераторска програма BAU APA2021 за поддршка на напредните стартапи и брзорастечките компании...

НАЈПОПУЛАРНИ