1 C
Skopje
среда, јануари 27, 2021

Технологија

Kabtel desktop

Пристигнуваат нови модели на хуманоидниот робот Софија

Напредокот на роботиката последните години е неверојатен. Денес имаме роботи кои совршено танцуваат, изведуваат вежби како гимнастичари, доставуваат храна, разговараат како луѓе...

Напредок во системите за детекција на пожари

Дваесет и првиот век донесе нови предизвици и нови опасности кои придонесуваат за потреба од поголема прецизност на уредите за детекција на пожари, како...

WT2 Edge се првите слушалки во светот кои вршат двонасочен симултан превод

Во 2018 година Timekettle го претстави Тimekettle WT2 plus, уред кој вшреше превод во реално време, а го поддржаа корисници од над...

Велосипедот Lopifit го придвижувате додека одите

Замислете да можете да најдете комбинација од лента за одење/трчање и велосипед? На тој начин истовремено би имале лесна вежба која не...

Moodbeam е алка која на вашиот шеф му кажува дали вработените се среќни или несреќни

Иако на прв поглед изгледа како обична силиконска алка која го следи срцевиот ритам, Moodbeam не е наменета да го следи вашето...

Израелски стартап направи батерии за автомобил кои се полнат за само 5 минути

Секој разговор за електричните автомобили има една иста тема - батериите, времето на полнење и досегот. Времето на полнење на батериите на...

Саудиска Арабија ќе гради град само за пешаци, без улици и сообраќај

Саудиска Арабија го претстави планот за градот The Line, кој ќе биде целосно за пешаци. Градот е дел од гига-проектот Neom вреден...

САД го прогласија Xiaomi за „комунистичка воена компанија”

Xiaomi е третиот најголем производител на мобилни телефони во светот, а американското Министерство за одбрана од вчера таа компанија ја гледа како...

Паметно детско креветче ги успива бебињата со помош на вештачка интелигенција

Една од најтешките работи со кои се соочуваат родителите поосле раѓањето на бебето е спиењето. Ретки се тие чии бебиња сами заспиваат...

YouTube ќе соработува со доктори за да објавува само прецизни информации за корона вирусот

YouTube откри ново партнерство со со цел да ги задоволи потребите на консументите и да продолжи да ги поврзе луѓето со доверливи...

НАЈПОПУЛАРНИ