Ивона и Владимир нудат уникатно запознавање со Охридското Езеро на СУП...

0
Ивона и Владимир Вељаноски се родени Oхриѓани и израснати со голема љубов за езерото, а тоа денеска резултира со посветена работа за заштита на...

Стартап сцената е во надолна линија! Ни фалат извори на капитал,...

0
Eден од најактивните експерти на домашната стартап сцена, човек од акција, неуморен двигател на позитивни промени на домашната претприемничка сцена, едукатор и предавач.... Тоа...

Браќата Боби и Жанко Мојсовски од Охрид добија инвестиција од холивидски...

0
Боби и Жанко Мојсовски се основачи на Мистив Дев, инди студио за изработка на компјутерски видео игри лоцирано во Охрид, од каде управуваат со...

Вината на Вардарска Долина – Chateau Rizov ја промовираат Македонија во...

0
Да се ужива во прекрасна природа, со поглед на лозови насади, да се јаде вкусна храна, подготвена по традиционални рецепти од македонската кујна и...

Борче Димитровски, лајон од клуб Кабадаја- Лајонси e тим кој прави разлика

0
Вие го минавте патот од Лео член (подмладок на лајонс заедницата) до активен лајон (член на клуб во Битола). Колку години „трае“ ова патување...

Интервју со Олга Николовска: Харизматичната сила зад MINTIns Home

0
Интервју со Олга Николовска, менаџер за продажба во MINTIns Home Како започна Вашата приказна со градење на кариера како осигурителен брокер? Отсекогаш сум имала желба да...

Гостите на охридскиот камп „Дивоно“ на Стефан Ставрев летово ќе се...

0
Заштитата на животната средина, Охридското Езеро и крајбрежјето, уникатниот биодиверзитет и културните богатства не мора секогаш да се во колизија со развојот на туризмот....

Македонските компании сè се посвесни дека инвестициите во зелени практики им...

0
Интервју со Весна Лазаревска – проектна менаџерка во Програмата за развој на Обединетите нации по повод нејзиното учество на Меѓународниот Социјален форум: Вклучување на социјалните...

Иван Спасески и Миле Шошевски ги електрифицираат охридските кајчиња и развиваат...

0
Заштитата на Охридското Езеро, но и сите води генерално, со обезбедување на одрживо пловење по нив во електрифицирани пловни објекти е идејата на која...

Апелирам на поголемо вклучување на македонските научници во НАТО програмата „Наука...

0
Ексклузивно интервју за Иновативност со Клаудио Палестини, шеф на Одделот за управување и координација на НАТО програмата „Наука за мир и безбедност“.Тој неодамна учествуваше...