НАЈНОВИ ОБЈАВИ

Глобалните приходи од рекламирање ќе достигнат трилион долари во 2026 година!

и покрај економските предизвици, технолошките нарушувања и зголемената конкуренција во одредени области и сектори, глобалниот сектор за забава и медиуми продолжи да расте во...

ПАКОМАК нуди на свој трошок да ги празни сите контејнери за селективен отпад од пакување на територијата на Град Скопје!

Се почести се поплаките од граѓаните за нередовното собирање на сметот од градските улици кој освен што е извор на непријатна миризба, на овие...

Преку Ways2Help помогнавме да се платат 8 милиони сметки за струја и вода на над 300 социјално загрозени семејства!

Интервју со Моника Ризовска Таневска, кo-основач нa Ways2help, иновативна платформа за донации чиј што успех сумирано за пет години целосна волонтерска посветеност е: над...

Глобалните приходи од рекламирање ќе достигнат трилион долари во 2026 година!

и покрај економските предизвици, технолошките нарушувања и зголемената конкуренција во одредени области и сектори, глобалниот сектор за забава и медиуми продолжи да расте во...

Ова се најскапите мали станови во регионот

Агентите за недвижности велат дека становите до 50 квадрати се најбарани на пазарот. Сепак, еден стан во Загреб ги руши сите рекорди на преценета...

Како да престанете со бесцелното „скролање“ по социјалните мрежи?

Онлајн-светот навистина не е совршен, но е дефинитивно магичен и лесно може да се најдете во ситуација да изгубите контрола. Прочитајте како да се...

Како да употребите вештачка интелигенција во Е-трговија?

Како што знаеме, напредокот на е-трговијата како и во целиот свет, така и кај нас пред неколку години беше забрзан од страна на пандемијата...

4 чекори за креирање на работните места од иднината

Јазот помеѓу побарувачката и понудата на работна сила е директна последица на образовниот систем кој само парцијално ги подготвува луѓето за работните места од...

„Тренинг за сајбер безбедност за едукатори“ – почеток на низа активности за зголемување на безбедноста на интернет

Поттикнати од постојаните предизвици при адаптирање на новите интернеттрендови со кои се соочуваат едукаторите, СмартАП - Лабораторија за социјални иновации го креираше првиот „Тренинг...

Qinshift Academy со фонд до 50 000 евра за стипендирање на најталентираните студенти

Qinshift Academy (поранешен Сеавус едукативен и развоен центар) го организира традиционалниот „Challenge Day“,каде најперспективните и најталентираните учесници ќе имаат можност дa добијат до 70%...

ЗА НАС

Сите објави на www.inovativnost.mk се за лично информирање. Преземање и користење на матeријали се можни само по одобрување и во договор со основачот на порталот.
Контактирајте не: contact@inovativnost.mk

СЛЕДЕТЕ НЕ