Почетна Тагови БДП

Таг: БДП

Мисијата на ММФ прогнозира раст од 3,8 проценти на БДП и...

0
Раст на БДП од 3,8 проценти, на потрошувачките цени со умерено темпо од 2,2 проценти, како и дефицит од 5,4 проценти од БДП, предвидува...

Глобалниот туризам ќе претрпи штета од најмалку 1,2 трилиони долари поради...

0
УНКТАД проценува дека за секој 1 милион долари изгубени приходи во интернационалниот туризам националните приходи на една земја може да се намалат за 3...

Ова се најбогатите земји во светот

0
Големината не е битна кога станува збор за богатството на земјите според податоците објавени во парил од страна на Меѓународниот монетарен фонд. Двапати годишно...