Почетна Тагови биоразградливост

Таг: биоразградливост

Starbucks и McDonalds заедно ќе прават биоразградливи чаши

0
Лесно е да си купиме од омиленото кафе наутро по пат додека одиме на работа, а потоа да ја фрлиме чашата без да размислиме...

Ikea ќе користи биоразградливи амбалажи од печурки

0
Познатиот производител на мебел Ikea ја разгледува можноста да започне да користи биоразградлив мицелиум кој доаѓа од печурки како дел од своите напори да...