Почетна Тагови вештачки острови

Таг: вештачки острови

Холандија гради џиновски острови за да ги спаси животните

0
Холандија гради џиновски острови за да го спаси дивиот свет. Тие веќе успеаја да го зголема биодиверзитетот и да ја поправат штетата која ја...

Хонгконг ќе смести 1 милион луѓе на вештачки острови

0
Година по година цените на недвижностите во Хонгконг растат, па поради тоа жителите на овој град сега живеаат во мали простори, како и во...

Данска ќе прави девет вештачки острови за производство на обновлива енергија

0
Со цел да обезбеди повеќе обновлива енергија и помала зависност на Копенхаген од мрежата, данската влада ги најави своите планови да направи девет вештачки...

Европска Силиконска Долина – Данска ќе прави девет вештачки острови

0
Данската влада сака да стартува огромен проект за креирање девет нови острови 10 километри јужно од Копенхаген. Островите не се ништо ново за Данците...

Велика Британија ќе прави вештачки острови по примерот на Дубаи

0
Велика Британија веројатно ќе го прави својот прв Garden City, односно низа од вештачки острови со хотели и илјадници домови на нив. Овој вештачки...

Во Дубаи ќе се градат 300 вештачки острови

0
The World е архипелаг од 300 острови во Дубаи, чија изведба веќе 10 години е во мирување. Но, сега повторно стартуваше изградбата. The World...