Почетна Тагови дигитални вештини

Таг: дигитални вештини

Microsoft стартуваше бесплатна обука за стекнување 10 дигитални вештини

0
Пандемијата на корона вирусот имаше огромно влијание на светската економија, односно на пазарот на труд. Милиони луѓе ја изгубија работата, а само во Америка...

Зошто децата во Естонија се меѓу најуспешните во светот

0
Децата во Естонија се меѓу најуспешните во светот, а еве и зошто. Естонија ги надмина сите европски земји со своите стандардизирани тестови за 15-годишници....

Колку им се развиени дигиталните вештини на Македонците во споредба со...

0
Македонија прва по ниско целокупно ниво на дигитални вештини! Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ) деновиве објави кратка анализа за нивото на дигиталните вештини во Македонија...

Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти каде студенти ќе развиваат...

0
Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти, составен од тим од студенти кои ќе работат на развивање на апликации за дигитална трансформација. Освен за...

Порака од Google: прилагодете се на промените и стекнете дигитални вештини!

0
Времето за традиционална едукација која ќе ги научи луѓето на вештини кои ќе можат да ги применуваат во текот на целиот живот, веќе одминува „Технологијата...