Почетна Тагови емпатија

Таг: емпатија

Во Данска емпатијата се учи како предмет во училиштата

0
Иако математиката и науката се битни во животот, во Данска емпатијата се гледа како една од најбитните животни лекции која луѓето ќе ги одведе...

Политиката на Нов Зеланд ќе се базира на емпатија, добрина и...

0
Нов Зеланд сака да ја трансформира политиката во земјата и фокусот да го стави на емпатија, добрина и благосостојба затоа што, како што вели...

Зошто емпатијата е најбитната вештина за да бидете успешни?

0
Хенри Форд рекол „Зошто секој пат кога ќе побарам пар раце за работа ги добивам со прикачен мозок?“. Почнувајќи од индустриската револуција техничките вештини...