Почетна Тагови исчезнување

Таг: исчезнување

Научниците предупреудваат дека снемало 1/4 од пчелите во светот

0
Од 1999 до 2015 година бројот на диви пчели глобално се намалил за една четвртина, покажаа податоците на организацијата Global Biodiversity Information Facility (GBIF),...

Климатските промени до 2100 година може да ги убијат сите корални...

0
Климатските промени до 2100 година може да ги убијат сите корални гребени на Земјата, покажа едно ново истражување кое го спроведоа САД. Се очекува...

На половина од европските видови дрвја им се заканува исчезнување

0
Речиси половина од видовите дрвја во Европа се во опасност од исчезнување, предупреди Меѓународната унија за зачувување на природата (IUCN). Ова е прв пат оваа...

Растенијата на Земјата исчезнуваат 350 пати побрзо отколку кога било во...

0
Земјата се соочува со досега невидено исчезнување на животинските и растителните видови, па еколозите оваа појава ја нарекуваат шесто масовно истребување. Во мај годинава...

Овие работни места најбрзо исчезнуваат

0
Бидејќи глобализацијата и автоматизацијата и понатаму влијаат на работниците, работните места во многу сектори исчезнуваат. Според Business Insider, промената не се случува само во...

Десет професии кои нема да постојат по 20 години

0
Нема индустрија која не е засегната од влијанието на технологијата. Некои работници како што се диспечерите имаат поголем ризик од компјутеризација отколку други затоа...

Чоколадото ќе исчезне за 40 години?!

0
Експерти предупредуваат дека наредните 40 години светот ќе остане без чоколадo бидејќи на билката какао и се заканува исчезнување поради глобалното затоплување, пишува британскиот...