Почетна Тагови компјутери

Таг: компјутери

Наскоро во авионите ќе има само еден пилот, а потоа празна...

0
Кога се зборува за транспортот од иднината, се повеќе се зборува за автономијата, при што првенствено се мисли на автономните возила, односно автомобили, камиони...

Десет професии кои нема да постојат по 20 години

0
Нема индустрија која не е засегната од влијанието на технологијата. Некои работници како што се диспечерите имаат поголем ризик од компјутеризација отколку други затоа...

Компјутерите наскоро ќе се поправаат сами?!

0
Роботите и вештачката интелигенција се побрзо ги заменуваат луѓето во едноставните мануелни задачи и при носење сложени правни одлуки или поставувањето медицински дијагнози. Но,...