Почетна Тагови мерки

Таг: мерки

Можни нови мерки – автобусите ќе возат со половина капацитет, ништо...

0
Ограничување на бројот на патници во јавниот превоз на 50 проценти, забрана за секакви настани и крај на работното време на сите субјекти во...

ОРМ ќе предложи нови мерки за бизнисот заради намалување на штетите...

0
Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) спроведува анкетно истражување кое треба да даде попрецизна слика за обемот и последиците од намалената економска активност во...

Мерките дополнително ќе ги задолжат угостителите, затоа нема да ги користат

0
Угостителите од сите градови во земјата кои по стапувањето на сила на уредбата на државата и мерките за заштита од вирусната инфекција не работат,...

ССКМ предлага мерки за институционално справување со загадувањето и климатските промени

0
Сојуз на стопански комори на Македонија со иницијативата на жени во климатска акција отпочна со кампања, посветена на подигнување на свеста и преземање мерки...

Германија претстави план за бесплатен јавен превоз како мерка против аерозагадувањето

0
Иако Германија станува лидер во искористување на ветерна и соларна енергија, аерозагадувањето уште не е ставено под контрола, поради што ЕУ упати предупредување до...

Од државниот буџет се предивидени 16 милиони евра за транспорт на...

0
Изнаоѓањето решение за намалување на загаденоста што ја предизвикува патниот сообраќај во земјава е главната цел на форумот „Намалување на загадувањето на воздухот со...

Еве како Франција натера 1 милион луѓе да се откажат од...

0
Франција успеа да натера еден милион луѓе да се откажат од пушењето само во текот на минатата година. Се прашувате како го направи тоа?...

Facebook ќе им овозможи на корисниците да ги видат и избришат...

0
Facebook најави серија нови промени на мрежата, меѓу кои и тоа корисниците да можат да ги видат и избришат доколку сакаат податоците кои се...

Обезбедени 16,5 милиони евра за вработување на млади во 2018 година

0
Со нешто повеќе од една милијарда денари, односно со 16,5 милиони евра, Владата ќе ги стимулира програмите и мерките за вработување млади во 2018...