Почетна Тагови нанороботи

Таг: нанороботи

ДНК нанороботи успешно ги таргетираат и ги убиваат клетките на ракот

0
Научници успеаја да направат минијатурни автономни нанороботи кои имаат потенцијал да функционираат како интелигентни носители на лек за рак. ДНК нанороботите го прават тоа...