Почетна Тагови невработеност

Таг: невработеност

Финансиските директори очекуваат зголемување на невработеноста и раст на БДП помал...

0
Вкупно 57 отсто од финансиските директори во Северна Македонија очекуваат раст на стапката на невработеност и сметаат дека годината која е пред нас не...

Стапката на невработеност во ЕУ изнесува 7,5 отсто, во еврозоната 8,3...

0
Стапката на невработеност во еврозоната во декември остана стабилна, 8,3 проценти, споредбено со претходниот месец, покажуваат сезонски прилагодените податоци, додека значително е зголемена во...

Уште 1 милион Американци поднесоа барање за помош за невработени

0
Во само една недела 1 милион Американци поднесоа барање за помош за луѓе кои по прв пат во животот се невработени. Тоа е...

Италија планира да воведе „бонус за домаќинки“ со цел да се...

0
Италија се надева дека новиот фонд за обуки на жени ќе помогне да се намали половиот јаз во земјата. Во рамките на тој план...

ММФ: Жените се економски пoизложени на последиците од пандемијата

0
Пандемијата на корона вирусот би можела да го загрози напредокот на жените остварен во текот на претходните три децении во намалувањето на економскиот јаз...

Поради корона вирусот загрозени се 60 милиони работни места во ЕУ,...

0
Речиси 60 милиони работни места ширум Европската унија и во Велика Британија се загрозени поради корона вирусот. Во анализата на лондонската консултантска куќа McCinsey...

Невработеноста во ЕУ на најниско ниво од 2000 година

0
Стапката на невработеност во ЕУ паднала на 6,2 отсто во декември 2019, што е најниско ниво од јануари 2000-та, објави „Евростат“. Падот на стапката...

Со 12,5 милиони евра Швајцарија ќе го подобрува системот за развој...

0
Реформирање на системот за развој на стручни вештини и стекнување квалитетно стручно образование за млади луѓе на возраст од 15 до 29 години, но и...