Почетна Тагови Нигерија

Таг: Нигерија

Богати Нигеријци нарачувале пица од Лондон преку British Airways

0
Нигеријци нарачувале пици од Лондон и ги транспортирале повеќе од 4.800 км преку British Airways. Според нигерискиот министер за земјоделство, Ауду Огбех, новиот интернационален...

Mastercard и Facebook заедно ќе помагаат за дигитализација на малите компании

0
Mastercard неодамна најави дека почнува соработка со социјалната мрежа Facebook за обезбедување технологија за малите компании за тие да можат да прифатат електронско и...

Жените во Нигерија пластичниот отпад го претвораат во аксесоари

0
Она што ние го гледаме како ѓубре за жените од градот Јола од североисточна Нигерија е извор на средства за преживување и заработка на...