Почетна Тагови Ниш

Таг: Ниш

Лекари од Ниш дојдоа до многу важно откритие за корона вирусот

0
На Клиниката за уво, нос и грло во нишкиот клинички центар завршена е првата фаза од испитувањата на слухот на пациенти заболени од КОВИД-19...

Во Србија беше пуштена во работа првата 3Д лабораторија

0
На Машиннскиот факултет во Ниш беше пуштена во работа првата 3Д лабораторија во Србија. Оваа лaбораторија е резултат на заедничка соработка со компанијата CADCAM...

Македонија, Србија и Црна Гора со заедничка туристичка понуда „Патот на...

0
На 19-от Меѓународен саем за туризам и активен одмор во Ниш меѓу 130 излагачи и гости од Србија, Црна Гора, Бугарија, БиХ, Грција застапена...

Српски студенти и професори направија робот кој ќе негува стари лица...

0
Студенти и професори, соработници на Центарот за роботика на Електронскиот факултет во Ниш, завршија со иработката на робот кој наскоро ќе се користи во...