Почетна Тагови нуклеарен реактор

Таг: нуклеарен реактор

Злогласниот Чернобил наскоро ќе биде трансформиран во соларна фарма

0
Чернобил е место за коешто слушнале сите по катастрофалната експлозија на нуклеарен реактор во 1986 година. Поради експлозијата уште во првите три месеци по...