Почетна Тагови операција

Таг: операција

Наместо анестезија, децата во текот на операциите ќе ги смирува виртуелна...

0
Иако виртуелната реалност најчесто ја поврзуваме со видеоигрите, можностите за нејзина примена навистина се големи. Најновата можна примена на виртуелната реалност е како замена...

Успешно извршена првата хируршка операција во светот преку 5G мрежа

0
Првата хируршка операција во светот направена со помош на новата генерација мобилна телефонија 5G ја изведе шпански доктор во директен пренос од главната бина...

Вградено второто вештачко срце во Клиничката болница „Аџибадем Систина“

0
“Горди сме на нашиот тим на кардиохирурзи, којшто е единствен сертифициран тим за изведување на овој тип интервенции во Република Македонија. Од експертите од...