Почетна Тагови отпад од храна

Таг: отпад од храна

Овие лепенки го чуваат овошјето свежо повеќе од две недели

0
Посебни лепенки го продолжуваат животниот век на овошјето за повеќе од две недели. Тие формираат заштитен слој околу овошјето кој го забавува процесот на...

Стартап од Лос Анџелес го претвора расипаното млеко во биоразградлива облека

0
Дали знаете дека годишно се фрлаат 128 милиони тони млеко. Стартап од Лос Анџелес, Mi Terro, користи биотехнологија за да претвори дел од таа...

Вермонт е првата држава во САД со законска обврска жителите да...

0
Граѓаните на Вермонт повеќе не смеат да ја фрлаат храната во отпад. Според новиот закон, кој стапи на сила на почетокот на јули, жителите...

Една третина од храната во светот се фрла – 70 држави...

0
Повеќе од 70 држзави де обврзаа да преземат поголеми мерки за да се намали количината храна која се расипува и се фрла поради лошото...

Холандска компанија има иновативно решение за отпадот од храна

0
Оваа холандска компанија има навистина иновативно решение за проблемот со отпадто до храна кој се создава на глобално ниво. Компанијата Protix ги собира остатоците...

ВИДЕО: Еве зошто Франција е земја со најодржлива политика за храна...

0
Еве зошто Франција е најдобрата земја во светот за намалување на отпадот од храна. Супермаркетите мора да го донираат вишокот храна на добротворни организации...

Франција им забранува на маркетите да ја фрлаат непродадената храна

0
Со цел да се намали отпадот од храна минатата година имаше повеќе активности за да им се помогне на консументите. Франција беше една од...

Синџир супермаркети од Велика Британија ќе продава храна со поминат рок

0
Луѓето се задоволни ако купат нешто по пониска цена, па дури и да е со поминат рок. Британски синџир супермаркети е првиот голем трговец...