Почетна Тагови прерана смрт

Таг: прерана смрт

Светот изгуби 20,5 милиони години живот поради прераните смртни случаи од...

0
Ново истражување откри дека повеќе од 20,5 милиони години живот се изгубени поради прераните смртни случаи како последица на КОВИД-19. За да ги пресметаат...

Загадувањето на воздухот убило 160.000 луѓе во големите градови

0
И покрај подобрениот квалитет на воздухот поради преземените епидемиолошки мерки загадувањето на воздухот предизвика околу 160.000 случаи на прерана смрт во пет најнаселени градови...