Почетна Тагови престолнини

Таг: престолнини

Ријека и Голвеј – престолнини на европската култура во 2020 Ријека...

0
Ријека во Хрватска и Голвеј во Ирска ќе ја делат титулата „Европска престолнина на културата” во 2020 година, а ја преземаат од италијанскиот град...