Почетна Тагови работни места

Таг: работни места

Amazon ќе вработи 100.000 работници пред празниците

0
Мултинационалната компанијата за онлајн трговија Amazon објави дека пред божиќните празници ќе вработи дополнителни 100.000 луѓе. Нововработените ќе помогнат во исполнувањето на потребите во...

Светскиот економски форум предвидува дека до 2025 година половина од работните...

0
Светскиот економски форум предвидува дека машините ќе заменат исто толку работни места колку што ќе креираат. Половина од работните места во светот до 2025...

Во САД поделени 26 милиони откази за време на карантинот

0
За само пет недели во САД 26 милиони граѓани поднеле барање за надомест за невработени, покажува извештајот на американската влада. Само минатата недела 4,427...

Јерун Клостерман, Оракл: ќе расте побарувачката на работни места поврзани со...

0
Интервју со Јерун Клостерман, менаџер за стратегија на производи на Оракл Дигитал, ЕМЕА. Тој е одговорен за селекција и развој на продажбата, продажната сила...

Овие работни места најбрзо исчезнуваат

0
Бидејќи глобализацијата и автоматизацијата и понатаму влијаат на работниците, работните места во многу сектори исчезнуваат. Според Business Insider, промената не се случува само во...

10,3 милиони вработени во индустријата за обновливи извори, 60% од нив...

0
За првпат, бројот на вработени во индустријата за обновливи извори на енергија помина 10 милиони, според податоците на Меѓународната агенција за обновлива енергија (IRENA)....

Pricewaterhouse Coopers предвидување како ќе се променат работните места до 2030...

0
Pricewaterhouse Coopers предвидува три фази на автоматизација кои ќе ги променат работните места до 2030 година Извештајот објавен од Pricewaterhouse Coopers, анализирајќи ги фазите на...

Што да одговорите кога на интервју ќе ве прашаат зошто ја...

0
Секогаш е најдобро да се стремите кон тоа да останете позитивни во текот на целото интервју за работа. Ниту еден работодавец нема да вработи...

Соларната енергија до 2021 година ќе креира 94.000 работни места во...

0
Според извештајот на консултантско-ревизорската компанија Ernst & Young Global Limited, работните места кои ги генерираат соларните извори до 2021 година ќе се зголемат на...