-0.2 C
Skopje
среда, декември 1, 2021
Почетна Тагови ФЕИТ

Таг: ФЕИТ

Македонска компанија разви иновативно решение за мерење на загадувањето!

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат...

Шеесет ученици учеа програмирање на ФЕИТ

Шеесетина ученици од девет средни училишта од Македонија се запознаа со основите на програмирањето преку иницијативата „Hour of Code“, која вчера се...

Тестирање на 5G технологија – партнерство на Македонски Телеком и ФЕИТ

Денес, во Скопје, по повод 17 мај – Светскиот ден на телекомуникациите, Македонски Телеком и ФЕИТ објавија партнерство за тестирање на 5G технологија. Македонски...

Енергетските компании и годинава доделуваат стипендии за студентите на ФЕИТ

Енергетските компании АД Електрани на Македонија, АД МЕПСО и ЕВН Македонија продолжуваат со доделување на стипендиите на најдобрите студенти на Факултетот за електротехника и...

Македонија прв пат ќе тестира има ли храна третирана со јонизирачко...

Агенцијата за храна и ветеринарство, за прв пат, ќе врши испитувања дали на македонскиот пазар има храна третирана со јонизирачко зрачење, согласно Мониторинг програма...

Студенти од ФЕИТ освоија прво место на меѓународен натпревар со прототип...

Тим студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии освои прво место на меѓународниот натпревар „EBEC Challenge Balkan“, што се оддржа во Ниш, Србија...

Прва награда за ФЕИТ на натпреварот ICAMES во Истанбул

Петмина студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии освоија прво место на натпреварот ICAMES 2018 (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students),...

Информ и ФЕИТ создадоа ,,паметна’’ дигитална кутија за прецизно и реално...

Денес, луѓето меѓусебно комуницират повеќе од кога и да било! Живееме во поврзан свет, свет преполн со информации и сектори коишто сеуште треба да се...

Зградите да се трансформираат во објекти со потрошувачка на енергија близу...

Трансформацијата на зградите во објекти со потрошувачка на енергија близу до нула (nZEB) и бариерите и можностите за интеграција на системите за складирање енергија...

ЕЛЕМ, ЕВН и МЕПСО доделија осум стипендии за студентите на ФЕИТ

Нови осум најдобри студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии, од денеска, се стипендисти на енергетските компании АД Електрани на Македонија, АД МЕПСО...

НАЈПОПУЛАРНИ