14 C
Skopje
петок, мај 7, 2021
Почетна Тагови ФИТР

Таг: ФИТР

#FITRCLASSROOM: Македонија со национална стратегија за вештачка интелигенција

Предизвици и можности со кои се соочуваат иновативните компании од областа на вештачка интелигенција во Република Северна Македонија беше темата на последниот...

ФИТР и МАСИТ со нова соработка за имплементација на иновативни решенија...

Фондот за иновации и технолошки развој и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) потпишаа Меморандум за соработка со цел поголема имплементација на...

Прв јавен повик на ФИТР за дигитализација на земјоделството, буџетот е...

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство објави прв јавен повик за...

ФИТР станува првата сертифицирана државна институција со ИСО 37001:2017, Стандард за...

Фондот за иновации и технолошки развој го имплементираше ISO 37001:2017, со што станува првата државна институција сертифицирана со меѓународниот Стандард за спречување...

Македонска компанија разви иновативно решение за мерење на загадувањето!

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат...

ФИТР: Со иновативни проекти во борба против климатски промени

Седум проекти добиваат поддршка во рамките на јавниот повик за справување со климатски промени 02-2, кој Фондот за иновации и технолошки развој го...

ФИТР: Огромен интерес за инструментот за економско прилагодување на Ковид –...

Рекорден број над 2.000 домашни компании подигнаа апликациски пакети на јавниот повик за брзо прилагодување на Ковид 19, на Фонд за иновации...

Секој заслужува добра работа!

Од денес започна со  функционирање http://www.thrivity.mk првата алатка за пребарување (Search engine) за луѓето кои бараат работа и за компаниите кои вработуваат.

ФИТР: 203 стартапи продолжуваат во следна фаза на јавниот повик Стартапувај...

Вкупно 203 од 235 стартап компании кои аплицираа на вториот јавен повик  “Стартапувај 2“ на Фондот за иновации и технолошки развој и Светската банка ја поминаа фазата на административната...

ФИТР Креатон – до 10.000 евра за дигитални решенија за полесно...

Креативни алатки и решенија за онлајн и интерактивни активности или анимација, наменети за различни категории на граѓани се предлог проекти со кои може...

НАЈПОПУЛАРНИ