13.8 C
Skopje
недела, ноември 28, 2021
Почетна Тагови фотоволтаици

Таг: фотоволтаици

„Виталиа“ инвестира во целосно енергетски ефикасен производен објект

„Виталиа“ ја почна реализацијата на инвестицискиот проект за изградба на целосно нов објект од над 700 квадратни метри. Како резултат на овие...

ФЕИТ прв факултет што ќе произведува чиста енергија од фотоволтаици

Со донација од ОКТА, со средства обезбедени преку ИПА проект и со сопствени средства, на факултетот се инсталирани две фотоволтаични централи На Факултетот за електротехника...

Во Македонија отворена прва фабрика за фотоволтаични, соларни и термални панели

Отворена е првата фабрика во Македонија за производство на фотоволтаични соларни и термални панели, домашна инвестиција на компанијата Пиксел груп во партнерство со Солар...

Зградите да се трансформираат во објекти со потрошувачка на енергија близу...

Трансформацијата на зградите во објекти со потрошувачка на енергија близу до нула (nZEB) и бариерите и можностите за интеграција на системите за складирање енергија...

НАЈПОПУЛАРНИ