Почетна Тагови Хаваи

Таг: Хаваи

Концентрацијата на јаглерод диоксид во воздухот сега е најголема во последните...

0
Според податоците на опсерваторијата Мауна Лоа на Хаваи, концентрацијата на јаглерод диоксид во воздухот сега изнесува 415 ppm, а научниците сметаат дека тоа е...

Хаваи ќе забрани употреба на креми за сончање

0
Законодавните тела на Хаваи штотуку ја одобрија забраната за употреба на хемиски креми за сончање кои ги убиваат коралните гребени. Доколку гувернерот на Хаваи...