18 C
Skopje
четврток, август 13, 2020

Дневни Архиви: август 13, 2018

Со паметната Smart Solar Charging Station eлектричните автомобили можат да се полнат со соларна...

Tesla постепено ги приклучува своите соларни производи и системи за складирање енергија на сопствената мрежа за полнење со цел да направи цела флота која...

Франција најави казнени мерки поради нерециклирана амбалажа

Франција најави дека идната година ќе воведе казнени мерки кои ќе ја зголемат цената на потрошувачката стока доколку е спакувана во нерециклирана пластична амбалажа,...

Продолжува акцијата на БЕГ за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

До 15 септември 2018 година Снабдување со топлина Балкан Енерџи нуди можност за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија, продолжувајќи ја акцијата за...

Во Хрватска отворена првата јавна гаража со електрични велосипеди

Во близина на замокот Ердоди во Јастребарско неодамна беше отворена првата јавна гаража со електрични велосипеди во Хрватска, што воедно е и прв проект...

Со новата македонска апликација „Ај на кафе“ повеќе не мора да чекате за вашата...

Колку често ви се случува да седнете во кафуле или lounge бар и да ви ја заборават нарачката, да ви донесат само едно мени,...

Македонија се подготвува за влез на 5G!

Значително поголема брзина на податочните услуги, промени во начинот на користење интернет, нови продукти од мобилните мрежи на операторите, намалување на бројот на досега...

Сопствениците на дронови во Македонија ќе мора да ги осигуруваат своите беспилотни летала

Ова е предвидено со измените на Законот за задолжително осигурување во сообраќајот, што ги изготвува Министерството за финансии за да се заштитат граѓаните доколку со...

Македонска иновација: колбас без адитиви

Првпат во Република Македонија, но и во регионот па и во светски рамки, произведени се колбаси по традиционална рецептура при што е задржана нивната...

Мобилното рекламирање сè уште не го достигна својот целосен потенцијал!

Според истражувањето на WARC, повеќе од половина од огласувачите немаат формална стратегија за огласување на своите брендови на мобилните уреди Мобилни уреди се веќе етаблирани...

L’Oreal и Facebook направија платформа на која виртуелно можете да испробувате кармини и сенки...

Избирањето на вистинската шминка е комплицирано. Бојата што ја гледаме на амбалажата е одлична, но не секогаш ставена на нашето лице изгледа исто толку...

НАЈПОПУЛАРНИ