25 C
Skopje
четврток, август 13, 2020

Дневни Архиви: март 7, 2019

Tip of the Week – Критика!

Кога ќе го слушнеме зборот „критика”, веднаш имаме впечаток дека станува збор за нешто негативно. Во суштина и како дефиниција, според Википедија, критиката значи...

Германската компанија „Гересхајмер“ АГ ќе гради фабрика за медицинска пластика во Скопје

Компанијата ќе почне со градба на фабриката во првата половина на 2019 година, а произведството на пластични системи за фармацевтската индустрија и секторот за...

Програмата на Шведскиот Институт за иновациски лидери е отворена уште два дена за аплицирање!

Целта на програмата SI Innovation Leaders (SIIL) е градење на иновативни екосистеми во земјите од Западен Балкан. Програмата ќе креира платформа за размена на...

Половина од младите работат на места за кои се преквалфикувани и земаат помала плата

Секој втор млад човек во земјава работи на работно место за кое е преквалификуван, зема помала плата од онаа што би ја земал ако...

Новиот Закон за заштита на лични податоци ќе наметне нови обврски и трошоци за...

Денес Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата (Стопанска комора...

Првата израелска мисија на Месечината испрати селфи од Земјата

Израелскиот вселенски брод Beresheet, кој лета кон Месечината, ја испрати првата фотографија на која се гледа знамето на Израел, дел од бродот и во...

По првата 5G операција, технологијата на петтата генерација дефинитивно ја револуционизира медицината!

 Околу 143 милиони операции годишно во светот не се реализираат поради недостиг на доволно медицинска експертиза! 5G технологијата би можела драстично да ја промени...

Да ја искористиме технологијата за добро!

Живееме во свет на „паметни нешта“ на мобилни телефони, таблети, смарт ТВ, и апарати за домаќинство, со функционалности какви што досега не сме можеле...

Tехнологијата e исклучително важна за развој на медицината

Комуникациската технологија може да направи нешто големо, прекрасно и човечко - да го направи светот уште подобар! Некои велат дека технологијата е благослов; други пак...

Професор Огнен Спасовски: Комуникациската технологија може да ни го подобри животот, но внимавајте да...

Последниве дваесет години сме сведоци на големи технолошки напредоци. Светот во кој живееме веќе не е ист. Се соочуваме со огромни промени, а дигитализацијата...

НАЈПОПУЛАРНИ