18 C
Skopje
вторник, јуни 2, 2020

Дневни Архиви: март 21, 2019

iPhone 11 ќе може да ви го спаси животот

Идниот гаџет на Apple веројатно ќе може да ви го спаси животот доколку патентот за кој аплицираше компанијата биде успешен. Наредниот часовник или iPhone можеби...

Tip of the Week – НЕ!

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) и Стопанска комора на Северозападна Македонија...

Извршните директори на МАСИТ - Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии и на Стопанската комора на Северозападна Македонија, Анита Никова Бундовски и Дриљон...

Започна Online Саемот за мебел на Grouper.mk

Компанијата која е позната како двигател на е-трговијата во земјава и креатор на интересни онлајн маркетинг кампањи, Grouper.mk, го најавува Онлајн Саемот за мебел...

Голем дел од јавните набавки во скопските општини се склучуваат без оглас

Денес беа претставени резултатите од мониторингот на јавните набавки на локалните самоуправи во Скопскиот регион, спроведени во Проектот „Зајакнување на транспарентноста и отчетноста на општините при трошењето...

Технологијата ни овозможува да ги искористиме своите потенцијали, да сонуваме за големи нештa во...

Технологијата го менува светот од секој аспект на нашето постоење. Начинот на кој учиме, работиме, комуницираме, купуваме или патуваме. Денес употребата на комуникациската технологија...

Професор на Харвард тврди дека за 10 години нема да постојат половина од факултетите

Клејтон Кристенсен е професор на бизнис школата на Харвард кој неодамна изнесе предвидување дека онлајн обравозанието ќе ги поткопа бизнис моделите на класичните школи...

Пуштен во употреба првиот подводен ресторан во Европа

Компанијата Snøhetta ја заврши изградбата на Under, најголемиот подводен ресторан во светот и прв таков во Европа. Ресторанот се наоѓа во близина на селото...

Најнова апликација ви помага да си ја најдете сродната душа со помош на фотографија...

Луѓето кои немале среќа да си ја пронајдат сродната душа сега имаат на располагање нова апликација. Со помош на апликацијата Refrigerdating тие можат да разменуваат...

Учењето програмски јазици од најрана возраст помага децата да израснат во кретивни и иновативни...

Интервју со Билјана Стојоска-Златков, главен уредник за програмите од образование, координатор за програми во едукативниот центар „Арс Ламина Едукација“, едукатор и автор на повеќе...

НАЈПОПУЛАРНИ