10 C
Skopje
вторник, јуни 2, 2020

Дневни Архиви: март 28, 2019

НАСА плаќа 16.500 евра за да лежите во кревет и да гледате телевизија по...

НАСА на волонтерите им плаќа по 16.500 евра за да гледаат телевизија во кревет два месеци за да ги тестира предностите на вештачката гравитација....

Tip of the Week- Пристап

  Сè е до пристапот! Пред некое време, седев со еден пријател во ресторан и поради метежот седнавме на една маса која сè уште не беше...

Германски научници докажаа дека организми од Земјата можат да преживеат и на Марс

Микроорганизми од Земјата на надворешната страна од Меѓунарoдната вселенска станица успеаја да преживеат 533 дена во вакуум, изложени на интензивно ултравиолетово зрачење и екстремни...

Скопје се приклучи на програмата „Зелени градови“ на ЕБРД

Скопје е првиот град од Северна Македонија кој се приклучи на програмата на Европската банка за обнова и развој за позеленување на урбаните површини...

34 проекти на домашни компании ќе се финансираат преку јавниот повик „СтартАПувај“

Комитетот за одобрување на инвестиции на Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) донесе одлука за финансирање на 34 предлог проекти со што се...

„Солар Македонија“ одржа практична настава за соларни системи со средното техничко училиште од Штип

Денеска, здружението за сончева енергија „Солар Македонија“ одржа практична настава за учениците од средното техничко училиште С.О.У. "Коле Нехтенин" во Штип. Обуката беше организирана...

Избор на десетте најсупешни жени менаџерки ќе се одржи вечер во Скопје

Агенцијата„Марили“ 23-ти пат по ред ќе ги додели признанијата на најуспешните менаџерки за 2018 година. Годинава манифестацијата се одржува под покровителство на министерката за...

Одобрен првиот лек во светот наменет за лекување постпородилна депресија

„Зулресо“, познат и како „брексанолон“ беше одобрен од страна на американската Агенција за храна и лекови за третирање постпородилна депресија. Ова е првиот лек...

Лиценцираниот софтвер е инвестиција, а не трошок за фирмите

Легалниот софтвер пред сѐ подразбира сигурност. Штом сме на интернет сите сме отворени и ранливи. Секое електронско плаќање подразбира врата низ која сајберкриминалците...

Хрватскиот стартап OmoLab вчера собра 130.000 евра на Funderbeam платформата за групно финансирање

Хрватските стартапи се повеќе ја препознаваат платформата Funderbeam како погодна за собирање капитал, па денеска на неа се појави и хрватскиот стартап OmoLab, како...

НАЈПОПУЛАРНИ