30 C
Skopje
сабота, август 15, 2020

Дневни Архиви: мај 14, 2019

Научниците дадоа одговор зошто се намалува Месечината!

Земјиниот природен сателит Месечината има свои геолошки својства и активност и на неа, повремено, како и на Земјата и другите планети, се случуваат потреси. Поради...

Која е винарницата што се проширува во Македонија?

Во сончевите предели на Неготино, во близина на селото Долни Дисан од неодамна работи нова винарницат. Лозовите насади веќе неколку години жедно растат и...

За компаниите кои нема да се дигитализираат ќе нема место на глобалниот пазар!

Дигитализацијата на приватниот и јавниот сектор е неопходност за да се постигне и одржи конкурентноста во денешниот поврзан и дигитализиран свет. Република Северна Македонија...

Македонските социјални претпријатија се обединуваат во мрежа

Создавање економија базирана на реалните потреби на граѓаните, придонес кон остварување на глобалните цели за одржлив развој и креирање идентитет, потпрен на  отвореност и...

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

Фонд за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на...

Брук Савард, авторка на еден од најпопуларните блогови за патувања во светот, е новиот...

Организацискиот тим на Spark.me, една од најголемите маркетинг конференции во Југоисточна Европа, која е закажана за 25 и 26 мај и по прв пат се...

Данокот на добивка за ИКТ компаниите ќе се намали на три проценти

„Многу скоро ќе го намалиме данокот на добивка за ИКТ компании за одредени дејности на три проценти и се надеваме дека голем број домашни...

Hyundai инвестираше 80 милиони евра во хрватскиот стартап Rimac Automobili!

Најпознатиот хрватски стартап, Rimac Automobili, ја договори досега најголемата инвестиција од своето основање и воедно најголемата инвестиција во некој хрватски стартап досега. Hyundai Motor...

Поради климатските промени дрвјата на Земјата растат се побрзо

Климатските промени генералн имаат само негативни ефекти врз животот на Земјата - од природни катастрофи до масовно изумирање. Но, има една област каде што...

Отворен е повикот за стартап бизниси на Сеавус Акцелераторот

Денес и официјално е отворен повикот на Сеавус Акцелераторот, проект помогнат од страна на Фондот за иновации и технолошки развој со кој се повикуваат...

НАЈПОПУЛАРНИ