-2.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022

Конференција за дигитална, зелена трансформација: Мора да реагираме брзо зашто утре...

Конференција за дигитална, зелена трансформација: Мора да реагираме брзо зашто утре можеби ќе биде доцна Скопје, 2 ноември...

НАСА бара нови идеи за справување со отпадот што го создаваат...

Американската вселенска агенција НАСА бара идеи како да се ослободи од отпад кој зад себе ќе го остават астронаутите во идните вселенски мисии. Условите...

Глобалните температури во 2018 година биле четврти највисоки во историјата

Глобалните температури во 2018 година биле четврти највисоки во историјата, потврдија научниците и додадоа дека изминатите пет години се највисоките температури откако се врши...

До 2021 година во Европа ќе има трипати повеќе модели на...

Бројот на модели на електрични автомобили кои сега се достапни во Европа се очекува да се триплира до 2021 година. Досега се забележува застој...

Автобуси во Пакистан ќе возат на гориво од кравји измет

За да се прочисти воздухот и да се намали емисијата на штетни гасови, пакистанскиот пристаништен град Карачи ќе почне да користи „позелени“ автобуси кои...

Туристите се поголем причинител на глобалното затоплување

Домашниот и меѓународниот туризам е одговорен за 8% од емисијата на стакленички гасови, што е 4 пати повеќе отколку што се мислеше порано, се...

Овој хотел е дизајниран да собира енергија од океанот

Хотелите насекаде во светот преземаат чекори за да станат лидери по одржливата архитектура или дизајнот. Од база на фјордови во најсеверните делови од светот...

Холандскиот иноватор Дан Роозегарде ќе прави дронови кои го чистат воздухот

Проектот Smog Free Project на Studio Roosegarde продолува да го чисти воздухот во светот - тимот неодамна ја постави кулата која го чисти воздухот...

ВИДЕО: Седум факти за штетното влијание на модата врз планетата Земја

Од видеото во прилог можете да видите седум неверојатни факти како модата, односно брзата мода и наштетува на нашата животна средина. Најпрвин, брзата мода...

Со производството на биткоин се создава повеќе CO2 отколку што испушта...

Основиѕте на биткоин се поставени пред десет години, кога анонимниот криптограф со псевдонимот Сатоши Накамото ја објави својата работа, во која ги изложи принципите...

НАЈПОПУЛАРНИ