4.3 C
Skopje
недела, декември 8, 2019
Почетна Тагови Државен завод за статистика

Таг: Државен завод за статистика

Во јуни годинава Македонија ја посетиле за 16,6% повеќе туристи во...

Во државава во јуни годинава се регистрирани 119.334 туристи со 264.821 ноќевање, што во однос на јуни лани претставува зголемување за 16,6 проценти, односно...

Просечната плата во август била 24.210 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2018 година, во однос на август 2017...

Ова се топ пет најдобро платени професии во Македонија

Државниот завод за статистика ги објави податоците за најдобро платените професии и работни места во Македонија. Од податоците може да се види дека платите...

НАЈПОПУЛАРНИ