12.8 C
Skopje
среда, октомври 4, 2023
Почетна Тагови еднократна употреба

Таг: еднократна употреба

Икеа ќе ги исфрли сите пластични производи за еднократна употреба од...

Минатата недела ИКЕА објави дека од својата понуда ќе ги исфрли пластичните производи за еднократна употреба за да допринесе за зачувување на...

ЕУ целосно ќе ја забрани пластиката за еднократна употреба до 2021...

Европското законодавство ја изгласа целосната забрана на 10 пластични производи за еднократна употреба, вклучувајќи ги пластичните сламки, пластичниот прибор за јадење, пластичните...

Европската унија целосно ќе ја забрани пластиката за еднократна употреба од...

Европскиот совет ја одобри забраната за употреба на пластика за еднократна употреба од 2021 година. Советот се согласи да се забрани употребата на пластични...

Etihad Airways по прв пат леташе без употреба на пластика за...

Националната авиокомпанија на Обединетите Арапски Емирати, Etihad Airways, соопшти дека е прва компанија од регионот која го остварила првиот лет без употреба на пластика...

ЕУ ќе забрани употреба на пластика за еднократна употреба до 2021...

Европската унија почна да ја пспроведува својата иницијатива за забрана на пластиката. Земјите-членки поптишаа план со кој ќе се забрани употребата на пластиката за...

ЕУ постигна договор за забрана за користење пластика за еднократна употреба

Европската унија постигна договор за забрана за користење пластика за еднократна употреба како што се пластичните чинии и сламки, објави австриското претседателство. Сојузната австриска...

ЕУ ја елиминира пластиката за еднократна употреба

Производите од пластика за еднократна упиотреба од типот на чинии, прибор за јадење, сламки или стапчиња за уши ќе бидат забранети во Европската унија....

Италија ќе ја забрани пластиката за еднократна употреба од 2020 година

Италија ќе ги забрани пластичните чаши, приборите за јадење, чиниите и останатите призводи за еднократна употреба од февруари 2020 година. Со најавената забрана оваа...

Малите кесички со кечап веројатно се наредниот пластичен производ кој ќе...

Сега секој дискутира како да ја намалиме употребата на пластика за еднократна употреба. На поширок план, Европската унија сака да забрани десет типови пластика...

Lidl во Хрватска нема да продава пластика за еднократна употреба од...

Супермаркетот Lidl во Хрватска објави дека откако ќе ги распродаде веќе набавените количини на производи кои спаѓаа во пластика за еднократна употреба, повеќе нема...

НАЈПОПУЛАРНИ