Почетна Тагови едукација

Таг: едукација

Три позитивни работи кои ги прават видеоигрите за децата

0
Според некои од извршните директори од индустријата за видеоигри, видеоигрите прават три позитивни работи за децата. Најпрвин, видеоигрите ги подготуваат децата за иднината. Според...

Италија воведува задолжително изучување на климатските промени во училиштата

0
Италија воведува задолжително изучување на климатските промени во училиштата. Почнувајќи од септември идната година 33 часа во годината децата ќе учат за климатските промени...

Најновото и револуционерно откритие на Young Engineers – Algo play, со...

0
Децата од Македонија, рамо до рамо со своите врсници од 50 земји од светот, ќе можат да учат да програмираат со Лего, преку програмата...

“Јас внимавам“ со едукативни видеа ќе влијае на свеста на учесниците...

0
Kампањата „Јас внимавам“ на компанијата ОКТА, преку едукативни видеа, ќе ја зголемува свеста за безбедноста во сообраќајот. Секое од видеата обработува некоја од најчестите...

Деспина Стојановска:Технологијата е дел од нашиот живот и не треба во...

0
Интервју со психолог Деспина Стојановска за улогата на технологијата во животот на децата! Кој е Вашиот општ став во врска со тоа децата да се...

Helen Doron Educational Group е прогласена за најдобра франшиза за деца...

0
Франшизата Helen Doron Educational Group на глобално ниво е прогласена за најдобра франшиза за деца и едукација од страна на престижниот Global Franchise Magazine...

Едукативна апликација за деца  5+ на македонски јазик

0
Македонски Телеком и ОХО креираа едукативна мобилна апликација со омилениот македонски анимиран лик Петко, кој сега добива уште една улога – да им помогне...

Битолска млекара ја завршува годината со едукација на своите фармери

0
Во рамките на активностите за унапредување на соработката со своите партнери, Млекара АД Битола организираше наменска панел-дискусија со своите најголеми фармери-кооперанти, со цел информирање...

Виталиа со нова модерна веб страница – прозорец кон здравиот начин...

0
Македонската компанија за здрава храна Виталиа лансираше нова веб - страница со „светски“ изглед, која содржи интересни и корисни едукативни содржини за сите вљубеници...

Над 26 илјади основци научија како да ги заштитат здравјето, безбедноста...

0
Околу 8.400 ученици од 112 основни училишта во 17 општини и градови и оваа година се стекнаа со дополнително практично знаење од областа на...