11.8 C
Skopje
понеделник, март 20, 2023

Фејсбук достигна 2 милијади корисници ширум светот

Генералниот извршен директор на технолошката компанија Мета, Марк Зукерберг, вчера пред инвеститорите ги претстави резултатите за работењето на компанијата во последниот квартал на...

Жените земјоделки добиваат платено породилно отсуство!

На денешната седница, Владата донесе историска одлука со која се усвои Предлог Програма за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат...

Online Shopping трендови кои ќе доминираат во 2023

Почнувајќи од почетокот на 2020 година до 2022 година, пандемијата Ковид-19 ги принуди луѓето да бидат подложени на големи промени. Сеизмичката промена...

Револуционерно достигнување – џиновски змеј влечеше брод од 21.000 тони по...

Францускиот стартап Airseas успешно тестираше џиновски змеј за влечење на карго брод по Атлантскиот Океан. Ова е многу значајно достигнување во броската...

Илјадници откази летаат и во Alphabet

Компанијата-мајка на Google, Alphabet, пред неколку дена извести дека ќе укине 12.000 работни места со порака до вработените дека економската ситуација е...

Франција забранува прибор за еднократна употреба во брендовите за брза храна

Од 1 јануари 2023 година, рестораните за брза храна во Франција повеќе нема да ги услужуваат клиентите со чинии, чаши и прибор...

Христијан Ковачески од струшки „Унипласт“ го произведува првиот македонски електричен чамец...

Иднината на наутиката е во електрификацијата на пловилата вели Христијан Ковачески, еден од сопственците на семејната компанија „Унипласт“ од Струга. Оваа компанија...

Раст на бројот на корисници на социјалните мрежи во Македонија за...

Корисниците на социјалните мрежи во Македонија се зголемиле за 150 илјади (+12,5%) помеѓу 2021 и 2022 година Во јануари...

Прочистувачи за воздух, амбалажа од портокал и компир, апликација за диви...

GreenTech Entrepreneurship Challenge е натпревар наменет за ученици од средните технички училишта надвор од главниот град Скопје, со цел дизајнирање иновации во...

Џонсон Мети донираше лабораториска опрема на Фармацевтскиот факултет

Компанијата Џонсон Мети Македонија обезбеди лабораториска опрема за Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје како признание за долгогодишното...

НАЈПОПУЛАРНИ