Почетна Тагови емоции

Таг: емоции

Ремче за кучиња ги чита емоциите на кучињата со помош на...

0
Јужнокорејскиот стартaп Petpuls Lab направи ремче за кучиња кое користи вештачка интелигенција со помош на кое сопствениците на кучињата ќе можат да откријат пет...

Moodbeam е алка која на вашиот шеф му кажува дали вработените...

0
Иако на прв поглед изгледа како обична силиконска алка која го следи срцевиот ритам, Moodbeam не е наменета да го следи вашето физичко здравје....

Најбогатиот човек на светот направи алка која ќе ги препознава човечките...

0
Во денешно време без приватност и кога секогаш постои можнот некој без наше знаење да не шпионира и да не снима, односно да ги...

Tip of the Week – Пишана комуникација

0
„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Tip of the Week – 90 секунди!

0
„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Huawei развива виртуелен асистент кој ќе ги разбира вашите емоции

0
Huawei развива персонален асистент на кој вештачка интелигенција би му овозможила да реагира на емоциите на своите корисници. Персоналните асистенти на паметни телефони и...

Кинеските компании ги следат емоциите на своите вработени со помош на...

0
Компании во Кина користат сензори за мозочна активност за да ги следат емоциите на своите работници. Некои градежни, производни и транспортни компании во Кина...

Пет бестселери од 2017 година кои ќе ве однесат далеку пред...

0
Било да сте претприемач или лидер, вашиот успех во 2018 година многу ќе зависи од вашите вештини како комуникатор. Овие пет книги ќе ве...