Почетна Тагови конкурентност

Таг: конкурентност

Промоција на резултатите од потпроектите на винарските визби„Попова Кула“ и „Лазар“поддржани...

0
Денес, со традиционално закројување на лозјата по повод празникот Свети Трифун, винарските визби „Попова Кула“ од Демир Капија и „Лазар“ од Неготино како дел...

Македонија 82 место по конкурентност на економијата, Сингапур со симна САД...

0
Сингапур ги симна САД од првото место во годинашниот извештај за конкурентност на Светскиот економски форум. Во извештајот се анализира конкурентноста на економијата со мерење...

Светскиот економски форум го објави годинашниот извештај за конкурентност

0
Глобализацијата и Четвртата индустриска револуција создадоа нови можности, но исто така предизвикаа и поларизација меѓу економиите и општествата. Во тој контекст, Светскиот економски форум,...

Сингапур е најконкурентната економија во светот

0
Сингапур е најконкурентната економија во светот благодарение на врвната архитектура, обучената работна сила, отворената политика за имигранти и законите кои се пријателски настроени кон...

Бектеши: Над 120 компании добија финансиска поддршка за подобрување на конкурентноста

0
Министерот за економија, Крешник Бектеши, на прес-конференција информираше за реализацијата на дел од мерките за поддршка на мали и средни претпријатија, како дел од...

Стартуваше проектот за подобрување на конкурентноста на малите и средни претпријатија...

0
Денес, во хотелот Холидеј Ин, со промотивна конференција, официјално започна имплементацијата на проектот „Подобрување на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку развој на капацитети за...

Објавен глобалниот индекс на конкурентност 2017-2018

0
Светскиот економски форум го објави најновиот извештај за глобалната конкурентност на економиите во светот. Индексот на глобална конкурентност мери 12 фактори како што се:...