Почетна Тагови мембрана

Таг: мембрана

Научници пронајдоа ефикасен начин за создавање енергија од солена вода

0
Научниците се обидуваат да пронајдат нови облици на производство на енергија за да ја намалат зависноста од фосилните горива и да ја намалат емисијата...

ВИДЕО: Оваа амбалажа може да се јаде!

0
Како што нашата планета станува пренатрупана со отпад кој не може да се рециклира, да се преработи или буквално да се уништи, дизајнерите и...

Научници направија контактни леќи кои лекуваат повреди на очите

0
Во моментот кога некој има оштетена рожница или површина на окото, се покрива со мембрана направена од човечка плацента. Тоа помага да се лекува...