Почетна Тагови мисли

Таг: мисли

Јапонски научници креираа технологија за контролирање роботи со мислите

0
Јапонски научници создадоа уред кој овозможува секој со мислите да ја контролира играчката робот Gundam, кој е еден од најпопуларните фиктивни борбени роботи. Истражувачите за...

Наскоро ќе можеме да пишуваме со своите мисли

0
Се до неодамна технологијата која овозможува пишување со мислите наместо со прстите или со гласот се чинеше како научна фантастика, но денес ни е...

Научници развија технологија која чита мисли и ги претвора во говор

0
Научници од Универзитетот на Калифорнија во Сан Франциско открија дека развиле технологија која ја користи мозочната активност за создавање синтетизиран говор. Тие велат дека...

САД развиваат технологија која на војниците ќе им овозможи со мисли...

0
Истражувачкиот дел од Пентагон работи на проект кој има за цел да создаде мост меѓу луѓето и машините. DARPA денес ќе ги избере тимовите...

Канадски научници развија техника за читање мисли

0
Невронаучници од Универзитетот на Торонто развија техника со која можат да ги реконструираат сликите од човечкиот мозок. Поточно, благодарение на мозочната активност и електроенцефалографија...

До 2050 година луѓето нема повеќе да зборуваат туку ќе комуницираат...

0
До 2050 година луѓето нема повеќе да зборуваат туку ќе комуницираат преку посебна вештачка интелигенција со своите мисли. Таа вештачка свест ќе биде направена...