Почетна Тагови наталитет

Таг: наталитет

Јапонците ќе се обидат да го спречат падот на наталитетот со...

0
Јапонските власти одлучија да го зголемат наталитетот така што ќе кофинансираат проекти кои со помош на вештачка интелигенција на луѓето ќе им помогнат да...

Сингапур воведува бонус за да поттикне раѓање на повеќе деца во...

0
Сингапур на граѓаните им нуди еднократни бонуси за да потикне раѓање на повеќе деца во текот на пандемијата на корона вирусот. Тоа го прави...

Гратче во Финска им дава по 10.000 долари на семејствата за...

0
Едно гратче во Финска на семејствата им дава по 10.000 долари за да имаат уште едно бебе. Целта на оваа мерка е да се...

Најсреќната земја во светот е пред демографски колапс

0
Финските статистики откриваат лоша популациска прогноза - „Бројот на жители ќе почне да паѓа во 2031 година“ гласи насловот на напис во финскиот весник...