Почетна Тагови новинари

Таг: новинари

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

0
Microsoft ќе ги замени со вештачка интелигенција десетиците новинари коишто работат на веб страницата на компанијата и автоматиризаните системи ќе одлучуваат кои написи ќе...

Редакциите во светот се повеќе вработуваат роботи новинари

0
Вештачката интелигенција како што се ботовите односно софтверските роботи се достапни веќе десет години и се повеќе се користат во новинските куќи за пишување...