Почетна Тагови обесшумување

Таг: обесшумување

Во Амазон лани се исекле 34% повеќе дрвја

0
Обесшумувањето на дождовните шуми во Амазон ги уназадува напорите кои се прават за ублажување на последиците од климатските промени. Според податоци објавени од бразилската...

Британски стартап планира да посади 500 милијарди дрвја со помош на...

0
Дендро е грчки збор за дрво, поради што се наоѓа во името на новата британска компанија Dendra Systems, претходно позната како Biocarbon Engineering. Компанијата...

Пет места каде што најлошо се чувствуваат последиците од климатските промени

0
Климатските промени ги чувствуваме сите. Иако можеби сите не ги забележуваме или одбиваме да веруваме дека се реални, не можеме да ги игнорираме...

Индонезиец ќе оди наназад 700 км за да ја подигне свеста...

0
Индонезиец ќе помине повеќе од 700 километри одејќи наназад од својот дом во источниот дел на Јава до главниот град на Индонезија за да...