1.6 C
Skopje
понеделник, декември 9, 2019
Почетна Тагови ОКТА

Таг: ОКТА

“Јас внимавам“ со едукативни видеа ќе влијае на свеста на учесниците...

Kампањата „Јас внимавам“ на компанијата ОКТА, преку едукативни видеа, ќе ја зголемува свеста за безбедноста во сообраќајот. Секое од видеата обработува некоја од најчестите...

Лабораторијата на ОКТА со меѓународен сертификат за врвен квалитет за анализа...

Лабораторијата на ОКТА доби меѓународен сертификат кој претставува потврда за високото ниво на квалитет и прецизност со кое се вршат испитувањата на нафтените деривати....

Првата фотоволтаична централа на ОКТА инсталирана во Единство Струмица пуштена во...

ОКТА ја пушти во употребата првата фотоволтаична централа инсталирана на покривот на компанијата Конфекција и трикотажа АД Единство од Струмица. Поставувањето на централата е...

ОКТА доби признание за општествена одговорност за еко проект за прочистување...

Проектот на ОКТА за фиторемедијација, односно прочистување на нафтен талог со помош на растенија, доби признание за една од најдобрите општествено одговорни практики во...

ОКТА додели стипендии за најдобрите студенти од УКИМ

Десет студенти од шест факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се добитници на стипендиите за втор циклус студии кои втора година по ред...

Висок обем на продажба во конкурентно пазарно окружување проследено со скромни...

ОКТА го одржа високиот обем на продажба и пазарен удел во третиот квартал од 2018 година, додека забележа намалена профитабилност пред сè поради повисоките...

Иновација на ОКТА и Факултетот за земјоделски науки и храна –...

Компанијата ОКТА и Факултетот за земјоделски науки и храна работат на иновативен еко проект за третман на нафтен талог, депониран како остаток при процесот...

ОКТА одбележува 40 години постоење

ОКТА 40 години е синоним за сигурна и безбедна испорака на квалитетни горива на домашниот пазар и во регионот. Токму годинава, компанијата, која е...

Студенти од повеќе факултети ќе се обучуваат во ОКТА

Студенти од Економскиот, Машинскиот, Градежниот и Електротехничкиот факултет и од Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ Скопје се...

ОКТА бара да стане снабдувач на струја и гас

Рафинеријата ОКТА влегува и во бизнисот со струја и гас. Компанијата бара од Регулаторната комисија за енергетика да ѝ издаде лиценца за да стане...

НАЈПОПУЛАРНИ